پس از استفاده از صفحه نمایش های لمسی در بسیاری از تجهیزات رایانه ای و موبایل های هوشمند در بازار نگذشته بود که با پیدا شدن خط و خشهایی بر روی صفحهنمایش گوشی و تبلت ها، توجه کاربران را به خود جلب کرد.
عدم تمایل به استفاده از کیفهای محافظ که ابعاد بزرگی دارند، تماس ناخن خانمها با صفحهنمایش و نگهداری گوشی در جیب شلوار، در کنار اشیایی مانند سکه و کلید توسط آقایان نیز ازجمله عواملی بود که زمینهساز تولید برچسبهای محافظ صفحهنمایش (Screen Guard/Protector) شد.
این برچسبها معمولا از پلاستیک PET ساخته میشوند، ضخامت بسیار کمی دارند و شفاف هستند به طوریکه اگر کمی ضخامت آنها بیشازحد مجاز باشد، نهتنها میزان حساسیت لمس صفحهنمایش را کاهش میدهد بلکه میتواند وضوح صفحهنمایش را نیز کم کند.
شرکتهای تولیدکننده، آنها را منحصرا بر اساس ابعاد و اندازههای گوشی مختلف با دقت بالا برش میزنند. این دقت بالا در برش، برای این است که محل قرارگیری سنسورها، دوربین مکالمه و قسمت خروجی صدا پوشیده و مسدود نشود. پس در هنگام خرید باید دقت کرد دقیقا محافظی انتخاب شود که کاملا مطابق با مدل گوشی موردنظر است. وظیفه اصلی محافظان صفحهنمایش را می توان جلوگیری از ایجاد خط و خش دانست اما با پیشرفت هایی در تولید این محصولات در کنار این خصیصه ذاتی، ویژگیهای دیگری ازجمله جلوگیری از انعکاس نور، مقاومت در برابر ضربه، قابلیت نصب آسان، مقاومت در برابر آب (عرق کردن و خیسی دست) و عدم جذب اثرانگشت میباشند که بسته به داشتن هرکدام از این امکانات، قیمتهای آنها نیز متفاوت خواهد بود. دستهای دیگر از محافظهای صفحهنمایش، از جنس شیشه واقعی تمپر شده(Tempered Glass) هستند. اینها شفافیت و وضوح فوقالعادهای داشته و در برابر خط و خش و شوکهای وارده، ۴ برابر مقاومترند.
در صورت اعمال ضربه، همچون تکههای کوچک شیشه خورد میشوند (اما همگی در کنار چسبیده)، ضربه را به خود می گیرند و بدون واردکردن هیچ آسیبی به کاربر،از صفحهنمایش گوشی محافظت میکنند.